YSBB2
YSBB2

press to zoom
YSBB3
YSBB3

press to zoom
YSBB4
YSBB4

press to zoom
YSBB2
YSBB2

press to zoom
1/4
YS HOTEL + RETAIL

The building  is located at the arrival point for local and foreign tourists, we envisioned the building to be the introduction of our local architecture. We were inspired by the traditional Malay House as it is one of the richest components of Malaysia’s  cultural heritage.

 

We explored the elements of Malay House and reinterpreted them into contemporary features for our design proposal. Visual interest of Malay House full-height window and door panels, walls, balustrades,  air-vents and gable end were translated into our façade design.

ALOR SUITES

Alor Suites is located next to Jalan Alor and accessible from Jalan Rembia,

 

‘Alor’ in Malay means a small stream and ‘Rembia’ in Malay is sago palm. We found that the site was literally next to the small stream which was lined with rembia in the olden days. We were not surprised as Jalan Rembia is parallel to Jalan Alor.

Hence, fluid lines (stream), thin straight lines (palm leaflets), colour and texture of stripped down Rembia trunks inspired our façade design. We want the building to capture the warmth that Rembia palms brought to Alor before.

ALOR1
ALOR1

press to zoom
ALOR2
ALOR2

press to zoom
ALOR5
ALOR5

press to zoom
ALOR1
ALOR1

press to zoom
1/5
TIME2
TIME2

press to zoom
TIME1
TIME1

press to zoom
TIME lounge
TIME lounge

press to zoom
TIME2
TIME2

press to zoom
1/6
TIME RECREATION CENTRE

It was a reinterpretation of  the famous phrase “form follows function”.

We redefined the phrase into Skin follows Function, where different types of skin or building façade are designed to suit and envelope the programme within each quarter of the building – Semi-solid, solid and translucent skins.

DC2

DC2 is an expansion of existing office and data center blocks due to increased capacity.

 

It is a continuation and reinterpretation of existing building language and colour, in keeping with the entire campus outlook.

The orange data centers facade is covered with vertical louvres of varying shades, providing warm texture to the normally cold buildings. While the office block is a play of grey shades to distinguish it from the data centers.

CJ2-1
CJ2-1

press to zoom
CJ2-2
CJ2-2

press to zoom
CJ2-3
CJ2-3

press to zoom
CJ2-1
CJ2-1

press to zoom
1/3
PMN1
PMN1

press to zoom
PMN2
PMN2

press to zoom
PMN3
PMN3

press to zoom
PMN1
PMN1

press to zoom
1/3
PARKMAR NIAGA

Parkmar Niaga is a reinterpretation of local terrace shop typology. The allowance of deep land area at the back of each shop lot, making it the first 'landed terrace shop' in Malaysia.

We also explored the potential of the shops interior by providing double-volume space for usage flexibilty while creating a sense of airiness and levity.

Local readily available materials such as bricks are used in between glazing to create rhythmic vertical blocks fenestration to break the monotonous repetition of typical terrace shop.

DANCING LEAVES

We were inspired by the place which was a former oil palm plantation. We envisioned the building to be reminiscence of what the place was, originally.

 

The generating point of our inspiration was the oil palm leaves. We looked at how the  fruit bunch is protected and held by the pinnate leaves.

CJA1
CJA1

press to zoom
CJA2
CJA2

press to zoom
CJA4
CJA4

press to zoom
CJA1
CJA1

press to zoom
1/4
BTS1
BTS1

press to zoom
BTS2
BTS2

press to zoom
BTS4
BTS4

press to zoom
BTS1
BTS1

press to zoom
1/4
BTS CULTURAL WALK

BTS Cultural Walk is a street 'market' in between buildings.

As the site is located at the arrival point for local and foreign tourists, we envision the site  to be the introduction of our local culture.

It is inspired by the traditional Malay house high ceiling, large open interiors with minimal partitions to encourage good natural cross ventilation throughout. Malay handicraft mengkuang weave is reinterpreted onto the arrangement of the canopy coloured panels and floor tiling pattern.